Bøger / faglitteratur

Forstå din søvn : hvad videnskaben siger om god søvn, og hvordan du opnår det!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2018

af

af

Pernille Poulsen

d. 17. dec. 2018

Grundig og letforståelig bog for alle, der gerne vil vide mere om søvn generelt og forstå, hvorfor søvn er vigtig for vores fysiske og mentale helbred.

De fleste af os sover gennemsnitlig en tredjedel af livet. Denne bog gør os klogere på, hvorfor det er sådan, og hvad der sker, når vi sover - eller ikke - sover godt nok. I løbet af bogens kapitler øser Birgitte Rahbek Kornum af sin store viden om søvn, og gør os klogere på søvnens biologi, og hvad der sker i hjernen, når vi sover. Hun kommer også omkring de mest almindelige søvnproblematikker og giver gode råd til, hvad man kan gøre, hvis man sover dårligt. Birgitte Rahbek Kornum har beskæftiget sig med hjerneforskning og søvnbiologi siden 2002 bl.a. som forsker på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Hun har udgivet en række videnskabelige artikler om emnet.

Interessant læsning, der trækker på videnskabelig empiri og referencer, men dette gør ikke læsningen tung. Gode illustrationer.

Der er efterhånden en del bøger om emnet søvn og måske især problemer med søvn. Fx SøvnløshedTrøstebog for søvnløseSøvnSov godtSov nu!Søvn, Trøstebog for søvnløse, Søvn, Sov godt og Sov nu!. Som en lille kuriositet findes der også en bog, der ser på sammenhængen mellem søvn, helbred, ægteskab og indkomst: SøvnDer er efterhånden en del bøger om emnet søvn og måske især problemer med søvn. Fx Søvnløshed, , Søvn, Sov godt og Sov nu!. Som en lille kuriositet findes der også en bog, der ser på sammenhængen mellem søvn, helbred, ægteskab og indkomst: SøvnDer er efterhånden en del bøger om emnet søvn og måske især problemer med søvn. Fx løshed, Trøstebog for søvnløse, , Sov godt og Sov nu!. Som en lille kuriositet findes der også en bog, der ser på sammenhængen mellem søvn, helbred, ægteskab og indkomst: Der er efterhånden en del bøger om emnet søvn og måske især problemer med søvn. Fx Søvnløshed, Trøstebog for søvnløse, Søvn, og Sov nu!. Som en lille kuriositet findes der også en bog, der ser på sammenhængen mellem søvn, helbred, ægteskab og indkomst: SøvnDer er efterhånden en del bøger om emnet søvn og måske især problemer med søvn. Fx Søvnløshed, Trøstebog for søvnløse, Søvn, Sov godt og . Som en lille kuriositet findes der også en bog, der ser på sammenhængen mellem søvn, helbred, ægteskab og indkomst: SøvnDer er efterhånden en del bøger om emnet søvn og måske især problemer med søvn. Fx løshed, Trøstebog for søvnløse, , Sov godt og Sov nu!. Som en lille kuriositet findes der også en bog, der ser på sammenhængen mellem søvn, helbred, ægteskab og indkomst: .