Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Forstå hvad du læser : sådan bruger du en ordbog - trin for trin


Beskrivelse


Bogen indeholder 53 punkter med redskaber til hvordan man bedre kan forstå det, man læser bl.a. ved at kunne slå op i ordbøger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 10. sep. 2015

Når du har lært at læse, er her en bog, som kan fortælle dig, hvordan man kan lære at forstå det, man læser fx ved at bruge en ordbog. For børn fra 9-11 år.

Bogen er bygget op med 53 punkter, som man skal arbejde sig igennem i rækkefølge for få de rigtige redskaber til selv at forstå, hvad det er man læser. Der er lige fra opmærksomhed på, at man ikke springer ord over, man ikke forstår til efterhånden at få at vide, hvilke ordklasser der er, og hvordan de bøjes. Herefter forklares begreber som definition, så man efterhånden bliver i stand til at benytte foreslåede begynderordbøger som fx Min første røde ordbog - nudanskPolitikens lille danske ordbog eller Politikens lille danske ordbog samt den virtuelle "Din danske ordbog" som app. Efter et større afsnit er der en lille test bagest i bogen for at sikre forståelsenBogen er bygget op med 53 punkter, som man skal arbejde sig igennem i rækkefølge for få de rigtige redskaber til selv at forstå, hvad det er man læser. Der er lige fra opmærksomhed på, at man ikke springer ord over, man ikke forstår til efterhånden at få at vide, hvilke ordklasser der er, og hvordan de bøjes. Herefter forklares begreber som definition, så man efterhånden bliver i stand til at benytte foreslåede begynderordbøger som fx Min første røde ordbog - nudansk eller samt den virtuelle "Din danske ordbog" som app. Efter et større afsnit er der en lille test bagest i bogen for at sikre forståelsen.

Bogen vil fint kunne bruges til undervisning i, hvor man lærer at forstå, hvordan man bruger en ordbog.

Jeg har ikke kendskab til lignende bøger for målgruppen, der systematisk arbejder med grammatik, begreber og brug af ordbøger som denne.