Bøger / faglitteratur

Forstå populismen!


Beskrivelse


Journalist og debattør Anna Libak beskriver hvordan nye såkaldt populistiske bevægelser og partier vinder frem i Vesten og argumenterer for at dem som i dag - nærmest som et skældsord - kaldes for populister, først og fremmest er antiglobalister som reagerer på den svækkelse af den vestlige verden, som globaliseringen kan føre til.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 1. juni 2018

Spændende bog om populismens betydning for Danmark og resten af verden, skrevet i essayform. For læsere som vil vide mere om emnet populisme.

Journalist Anna Libak ønsker med sin bog, at argumentere for, at det ikke er populisterne i verden, som har fremkaldt befolkningernes krav om forandring. Libak har opdelt bogen i tre dele, hvor hun, i første del, beskriver hvem hun mener er udråbt til at være populister i Vesten. I andel del argumenterer hun for, at de som tilsyneladende er populister, i virkeligheden er antiglobalister. Tredje del af bogen handler om, hvorfor det er skadeligt at antiglobalisme bliver betegnet som populisme. Til slut i bogen har Libak syv råd til nutidens politikere, med udgangspunkt i hvordan vestlige politikere bedst forhindrer, at borgerne mister yderligere tillid til dem.

Som Anna Libak selv skriver i sit forord, så bærer bogen karakter af at være et essay. Og et godt et af slagsen. Det er velskrevet og velformidlet, og man har, efter endt læsning, lyst til at dykke yderligere ned i emnet populisme.

Hvis man ønsker at læse mere om hvad populisme betyder, og hvordan populismen har udviklet sig, så kan bogen Hvad er populisme? anbefales.


litteratursiden.dk

d. 15. juni 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 15. juni 2018

Et velargumenteret opgør med den forsimplede fremstilling af populismen som en entydig, negativ bevægelse. ’Forstå populismen’ er en bog i Gyldendals udmærkede serie ’Til tiden’, der sætter aktuelle ...


Berlingske tidende

d. 7. juni 2018

af

af

Henrik Dahl (f. 1960-02-20)

d. 7. juni 2018


Kristeligt dagblad

d. 1. juni 2018

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 1. juni 2018


Politiken

d. 25. juni 2018

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 25. juni 2018


Information

d. 8. juni 2018

af

af

Anna Cornelia Ploug

d. 8. juni 2018


Weekendavisen

d. 1. juni 2018

af

af

Martin Krasnik

d. 1. juni 2018