Bøger / skønlitteratur / roman

Forsvar for Jacob


Beskrivelse


Krimi. Vicestatsadvokat Andy Barber lever et normalt og lykkeligt liv indtil den dag, hans 14-årige søn Jacob bliver anklaget for mord på en jævnaldrende skolekammerat. Andy tror på sin søns uskyld, men der dukker spor op, som begynder at så tvivl om Jacobs karakter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2012

af

af

Zenia Johnsen

d. 23. mar. 2012

Bogen er i genren retssalsdrama/krimi/thriller og målgruppen er åbenlys og til stede. Forsiden er tidstypisk og let dragende. Den formidler sig selv.

Den succesfulde og velansete vicestatsadvokat Andy Barber lever et normalt og forudsigeligt liv i provinsen med sin elskelige kone Laurie og deres teenagesøn Jacob. Men da den 14-årige Ben bliver brutalt myrdet, rystes deres perfekte liv - for Jacob kommer hurtigt under anklage. Andy forsøger med næb og klør at forsvare sin søn, mens hele verden falder sammen om ørerne på dem. Ægteskabet skranter, Andy bliver sendt på ufrivillig orlov af sit arbejde, og de mennesker, som de troede var deres gode naboer og venner, vender sig nu imod den lille familie. Tvivlen om Jacobs uskyld gnaver sig ind på dem alle, også Andy, mens opklaringen og senere selve retssagen udfolder sig. Elementær spændende historie om skyld, ansvar, forældrekærlighed og moral. Romanen er indimellem lidt for detaljeret, men velskrevet.

Vi møder samme knugende tematik i den i øvrigt fremragende, nu filmatiserede Vi er nødt til at tale om Kevin, 2008 af Lionel Shriver.

Thriller med bred appel til krimilæsersegmentet med en spændende tematik om, hvor godt man egentlig kender sine børn, og hvor langt man vil gå for at beskytte dem.


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 16. apr. 2012

Kender man overhovedet sine børn rigtigt? og hvor langt er man som forældre villig til at gå? Andy Barber er vicestatsadvokat og respekteret i samfundet. Da en 14-årig dreng findes brutalt myrdet, er ...


Weekendavisen

d. 13. apr. 2012

af

af

Bo Bjørnvig

d. 13. apr. 2012