Bøger / skønlitteratur / roman

Forsvindinger


Beskrivelse


Mod sin vilje bliver Eric Kennedy skilt og opnår ikke ret meget samkvem med sin 6-årige datter. I fængslet skriver han om den pludselige indskydelse, som fik ham til at tage på en lille ferie med datteren, men som ekskonen opfattede som kidnapning.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 9. apr. 2013

Hvad gør en desperat far, når han efter en opslidende skilsmisse ikke er blevet tildelt ret meget samkvem med sit barn? Det kan læsere af ny amerikansk litteratur få et bud på i denne vellykkede roman.

I et flot sprog fortæller Eric Kennedy, at han mod sin vilje er blevet skilt fra sin kone Laura, og han ikke blevet tilkendt ret meget samkvem med sin elskede seksårige datter. En pludselig indskydelse får ham til at køre langt væk med datteren, og i en uge ved ingen, og da slet ikke ekskonen, hvor de er. Far og datter hygger sig gevaldigt på deres lille udflugt, men Laura har fået dem efterlyst, og de bliver pågrebet af politiet under stor postyr. Bogen er skrevet som et langt brev fra Eric i fængslet til Laura, hvori han forsøger at forklare, hvem han egentlig er, og hvorfor tingene er gået, som de er. Eric stammer fra Østberlin, og som femårig flygter faderen og han derfra og ender i USA. Som teenager skifter Eric udadtil navn til Kennedy i et forsøg på at lægge sin fortid og sin gamle identitet bag sig.

Forsvindinger er amerikanske Amity Gaiges tredje roman og hendes første på dansk. Hun kan sammenlignes med yngre amerikanske forfattere som Ethan Canin, Jonathan Safran Foer, Jonathan Franzen og Nicole Krauss.

Vellykket og intens roman om en far, der i desperation over manglende forældrerettigheder, kommer til at tage datteren med på en lille ferie. Moderen opfatter det som kidnapning, og romanen er den ikke helt pålidelige fars forsøg på at forklare sig.


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2013

af

af

Bettina Schnegelsberg-Laursen

d. 2. maj 2013

Et uskyldigt ønske om at passe ind ender fatalt for Eric Kennedy, hovedpersonen i ’Forsvindinger’. Den ene løgn fører den næste med sig og spinder et net, som han ikke selv kan komme ud af. Eric kalde...


Jyllands-posten

d. 5. maj 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 5. maj 2013


Berlingske tidende

d. 27. apr. 2013

af

af

Kristoffer Zøllner

d. 27. apr. 2013


Weekendavisen

d. 19. apr. 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 19. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 23. apr. 2013

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 23. apr. 2013


Standart

Årg. 27, nr. 3 (2013)

af

af

Rasmus Hastrup

Årg. 27, nr. 3 (2013)