Bøger / skønlitteratur / roman

Forsvindingsnumre


Beskrivelse


Agnes har mistet sin mor og har derefter svært ved overhovedet at finde noget som helst.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2019

af

af

Karina Høyer

d. 14. feb. 2019

Agnes har mistet sin mor og har svært ved overhovedet at finde noget som helst. En hudløs ærlig og fin roman for både voksne og unge læsere af nyere dansk litteratur.

Agnes er egentlig en ret normal ung kvinde, hun arbejder som journalist, rejser med sine venner, fester, forelsker sig, dyrker sex, drikker sig fuld og får knust sit hjerte. Men efter Agnes mister sin mor i starten af sit voksne liv og skal forsøge at finde fodfæste igen, mister hun også sin virkelighedsfornemmelse en lille smule. Vejen tilbage til virkeligheden skal vises sig at komme fra et uventet sted. Det er forfatterens debutroman og drager paralleller til forfatterens eget liv.

I et humoristisk og lyrisk sprog fortælles historien om Agnes. Tabet af forældre og sorgbearbejdelse er ikke letbenede emner, men her behandles det i et let, friskt og sprødt sprog. Eksempelvis dør Agnes' mor om sommeren, og det betragter Agnes således: "Det var ikke et vejr at have en død mor i". Sproget er hudløst og ærligt og tager de tunge emner seriøst og behandler sorg og tab med stor omsorg. En skæv, moderne og anderledes roman, der også vil gøre sig godt i læsekreds og højtlæsnings sammenhænge.

Tematisk og sprogligt kan romanen sammenlignes med Helle Helles deVelsignelser, mens sorgbearbejlsen også møs i VelsignelserTematisk og sprogligt kan romanen sammenlignes med Helle Helles de, mens sorgbearbejdelsen også mødes i .


litteratursiden.dk

d. 15. mar. 2019

af

af

Mai Villadsen Ruby

d. 15. mar. 2019

Den unge kvinde Agnes fortæller fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen efter at have mistet sin mor til kræft. Agnes rejser til Tel Aviv, Norge og Berlin. Fordi hendes mor er død. Fordi h...


Berlingske tidende

d. 8. mar. 2019

af

af

Mette Høeg

d. 8. mar. 2019


Kristeligt dagblad

d. 3. apr. 2019

af

af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 3. apr. 2019


Politiken

d. 13. mar. 2019

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 13. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 24. mar. 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 24. mar. 2019


Weekendavisen

d. 8. mar. 2019

af

af

Linea Maja Ernst

d. 8. mar. 2019