Bøger / faglitteratur

Forsvundet sporløst


Beskrivelse


Samling af 7 gåder, der alle vedrører mennesker, grupper og hele kulturer, der igennem historien er forsvundet sporløst. Fx belyses gåden om Bermudatrekanten og Titanics forlis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. okt. 2019

Opdateret viden om nogle af de mysterier, hvor mennesker er forsvundet sporløst. Kom med dengang et bombefly forsvandt over den såkaldte "Bermudatrekant" eller da Henry Stanley forsøgte at finde doktor Livingstone. For dig, som er fascineret af mysterier og gåder.

Endnu et bind i en serie af faktabøger som søger at finde de bedst mulige svar på nogle af historiens største gåder. Denne bog følger sporene på de tilsyneladende sporløse. 7 gåder er samlet i bogen. Først tager vi til Bermudatrekanten, hvor skibe og fly igennem historien er sporløst forsvundne. Der har været teorier om ufoer og undersøiske riger, men også om magnetfelter og gas fra undergrunden, der måske rammer skibe. En anden teori er ekstremt vejr med torden og lyn, eller gigantiske bølger. En anden gåde er fra den romerske tid i engelske York, hvor en romersk hærenhed, en legion bestående af 4000-6000 mænd, forsvandt. En tredje gåde har overskriften "Hvorfor sank Titanic?" Bogen er del af serien "Historiens største gåder", som fx også tæller Spioner, hemmelige koder og mystiske skrifter.

Er du fascineret af gåder og mysterier er denne bog spændende som en krimi. Og det bedste ved gåderne er, at fleste stadig synes gådefulde og uden faktuelle svar.

Er som resten af serien sammenlignelig med en tilsvarende forlagsserie "Historiens højdepunkter" fx Fortidens største gåder.