Bøger / skønlitteratur / roman

Forsvundet : krimi


Beskrivelse


Myron Bolitar kontaktes af sin ex-kæreste, Terese, og tager til Paris, hvor hendes ex-mand er blevet myrdet. På gerningsstedet er der dna-spor efter et fælles barn, men Terese har kun haft et, og hun blev dræbt ved en ulykke som lille.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2010

af

af

Per Månson

d. 13. apr. 2010

Som Cobens andre thrillere er denne både for actionfreaks og krimilæsere.

Coben har en lille halv snes romaner bag sig på dansk. Myron Bolitar, der har et agentbureau for kendisser, bliver kontaktet af Terese, han knap 10 år tidligere havde en kort, men intens affære med. Hun beder ham komme til Paris, hvor hun er blevet kontaktet af sin ex-mand. Han bliver myrdet og Terese mistænkes i første omgang, men på gerningsstedet findes der både hans blod og en andens. Denne kan kun være deres barn, der blev dræbt som lille ved en trafikulykke. Mystisk, men på intet tidspunkt urealistisk! Coben kan skrue en thriller sammen, så man må have næste side med. Det er rigtig godt håndværk: kompliceret, men alligevel kan man følge med.

En af Cobens styrker er hans valg af meget forskellige historier, men han har ofte været omkring sager, hvor man er i tvivl om afdøde er døde, eller der er sket noget meget fordækt.

En glimrende thriller med bredt potentiale og spænding fra start til slut.