Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forsvundet


Beskrivelse


14-årige Lauren er adopteret. Ved et tilfælde får hun mistanke om, at hun er blevet kidnappet som tre-årig, og stikker af fra sine adoptionsforældre for at finde nogle svar. Hendes undersøgelser fører hende til særdeles farlige personer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2014

af

af

Stine Veisegaard

d. 2. juni 2014

Spændingsbog om ulovlige adoptioner og om at finde sit ophav. Bogen er ligeledes tilsat lidt romantik. Udgivet i den populære forlagsserie Sommerfugleserien. Målgruppen er piger 12-16 år.

Jeg-fortælleren, den 14-årige Lauren, er adopteret og bor i England. Da hun ved et tilfælde kommer ind på en amerikansk hjemmeside over bortførte børn, får hun en stærk mistanke om, at hun muligvis er blevet kidnappet som 3--årig. Det sætter en række hårrejsende begivenheder i gang, og Lauren er ved at miste livet, da hun kommer i kontakt med farlige personer. Men bogen er mere end bare spænding. For da Lauren endelig finder sit biologiske ophav, viser det sig, at det ikke er lykken. Hun har stadig stærke bånd til sin adoptionsfamilie. Bogen ender lykkeligt, og Lauren formår at skabe sig et nyt liv, hvor der er plads til både biologiske- og adoptionsforældre. Bogen er spændende skrevet i et let og overskueligt sprog. Den er mere underholdende, end den har dybdegående indsigt. Jeg er sikker på at historien vil fange, og den lækre forside og spændende bagsidetekst vil tiltale mange. Forfatteren er engelsk og har et omfattende og anmelderrost forfatterskab bag sig. I Danmark er tidligere udgivet Aftalt spil, 2009, i serien Læselyn.

Layout ligner de andre bøger i Sommerfugleserien. Der findes ikke andre bøger til målgruppen, der behandler emnet.

Spændende bog til piger om ulovlig adoption og kidnapning. Underholdende og hurtigt læst. Vil bestemt fange målgruppen, primært piger fra 12 år.