Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Forsvundne riger


Beskrivelse


Om forsvundne riger, der kun kendes fra sagn og om riger, der har eksisteret.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 26. okt. 2015

Vi tages med på jagten efter forsvundne riger, både dem som vi ved har eksisteret, fx Romerriget, og de mere sagnomspundne såsom Atlantis. Velegnet til selvlæsning og til emne- og projektarbejder for de 11-14-årige. Interessant at læse for alle.

I gamle sagn blev der fortalt om Sagnlandet Atlantis og i Bibelen om oltidslandet Saba, og arkæologiske udgravninger, kunne være rester af Sabas palads. Vi kommer rundt i hele verden, fx Tiahuanaco i Sydamerika, Tempelfolket på Malta, Templer og huler i Tyrkiet, Jordan, Ægypten, Byzans, Afrika og England. Danskeren Frans Bloms opdagelse af den forsvundne olmeker-kultur i Mexico og templet Angkor Wat i Cambodia beskrives. Bogen afsluttes med stikordsregister og oplysninger om hvor der kan skaffes mere viden.

Endnu en ny interessant og god bog i forlagets efterhånden omfangsrige fagbogs-serie, "De store fagbøger". Flotte fotos, dynamiske sider, faktabokse og en velskrevet og veltilrettelagt tekst, udgør denne bog. På relativt få sider, kommes der langt omkring. Bogen indeholder mange informationer.

Kan sammenlignes med De syv underværker fra antikkens verden.