Bøger / skønlitteratur / science fiction

Fort Europa. Bind 1


Beskrivelse


Science fiction. På en Jord ødelagt af klimaødelæggelser, og en verden i krig om de sidste ressourcer, forsøger et ungt par at overleve og måske endog finde håb for fremtiden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. nov. 2014

Tankeprovokerende fremtidsroman, hvor alle aktuelle fremtidsscenarier om ressourceknaphed og global krig er barsk virkelighed. Et vigtig budskab om at passe på Jorden før det er for sent. For unge og voksne som sluger science fiction, og alle andre som søger en roman, der vækker tanker om verdens gang.

I en post apokalyptisk verden, hvor en altødelæggende kamp om de livsvigtige ressourcer driver de globale krige vi alle frygter, møder vi et ungt par, Sofia og Markus. Sammen forsøger de at overleve og finde mening med livet i ruinerne af "Fort Europa". "Fort Europa" er et begreb man ofte har hørt nævnt i debatten om grænsekontrol og asylpolitik. I romanen er "Fort Europa" i opløsning. Sideløbende følger vi en kærlighedshistorie, hvor en ung kriger forelsker sig i en pige fra en anden stamme. Er der mon stadig håb for menneskeheden og kærligheden i en ødelagt verden?.

Freddy Milton er kendt for tegneserier, men også for romaner bl.a. AutistenMathias og undergangen og Mathias og undergangen. Han skriver her en vellykket fremtidsroman med et vigtigt og hyper-aktuelt budskab om at redde Jorden fra ressourceknaphed og krig. Jeg synes Freddy Milton med sin nye fremtidsroman er i toppen af dansk science fictionFreddy Milton er kendt for tegneserier, men også for romaner bl.a. Autisten og . Han skriver her en vellykket fremtidsroman med et vigtigt og hyper-aktuelt budskab om at redde Jorden fra ressourceknaphed og krig. Jeg synes Freddy Milton med sin nye fremtidsroman er i toppen af dansk science fiction.

Oplagt at sammenligne med Niels E. Nielsen (1924-1993), der ofte skrev med stærke budskaber om en verden på vej mod undergang.


litteratursiden.dk

d. 8. dec. 2014

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 8. dec. 2014

En dystopi, som dog ikke lader alt håb ude. Fort Europa indeholder mange vink til læseren om, at der er ting, vi skulle tage at ændre på nu - måske er det ikke for sent. Når man bag på bogen læser om ...