Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Fortabt


Beskrivelse


Teresa Cooper (f. ca. 1967) fortæller om sin frygtelige barndom, hvor hun længe holdes indespærret på en kostskoles sygestue og misbruges seksuelt. Hun kommer til en plejefamilie som 16-årig, hvor mishandlingen fortsætter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 15. sep. 2008

Bogen er en del af serien Virkelighedens verden og henvender sig dermed primært til kvinder i alle aldre. Bogen kan måske også bruges som eksempel for kommende socialrådgivere, sagsbehandlere samt socialpædagoger.

Fortabt er skrevet af Teresa Cooper, og er hendes eneste bog. Den handler om hendes frygtelige barndom, hvor hun i lang tid holdes indspærret på sygestuen på en kostskole og misbruges seksuelt, mens hun er under påvirkning af medicin. Hun bliver lukket ud som 16-årig og kommer til en plejefamilie, hvor manden voldtager hende. Bogen er udmærket skrevet, enkelte steder bærer den præg af at være oversat, men det er i småtingsafdelingen.

Der findes som bekendt en del bøger med lignende tema i serien Virkelighedens verden. Denne falder godt i tråd med seriens øvrige udgivelser. Det unikke ved denne historie er den implicitte kritik af et system, der burde passe på børn og i stedet ignorerer og udnytter dem. Bogen har skabt debat i England, og institutionen, hvor det meste af historien foregår, er nu lukket.

Læsere af denne genre vil ikke blive skuffet, og der er stof til mange gode tude-ture i bogen.