Bøger / faglitteratur / øvelser

Fortæl dit liv : sådan skriver du dine erindringer


Beskrivelse


Gode råd til hvordan man skriver sine erindringer, og gør dem interessante at læse for andre. Med øvelser og eksempler på erindringshistorier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 31. mar. 2016

Inspirerende og lettilgængelig guide med råd og tips om at skrive erindringer. For dem, som overvejer at skrive sine erindringer fx til glæde for slægtninge.

Håndbog og guide om at skrive erindringer. Marie Østergaard Knudsen skriver bl.a. i sit forord:"..en håndbog, der skal hjælpe dig i gang med at skrive. Du skal skrive de historier fra dit liv, som du ikke kan glemme. Historier, som dine omgivelser gerne vil læse." Bogen er i tre dele. I første del redegør forfatteren for den metode hun bruger. Hun skriver bl.a. om metoden: "Den går først og fremmest ud på, at du sætter dig et overskueligt mål". Hun fortsætter: "Alt det, der bremser dig, skal du se stort på, hvorimod du skal holde fast i det, der giver dig skriveglæde og inspiration." Anden del består af øvelser, hvor Marie Østergaard Knudsen understreger: "Det vigtigste er, at du bliver inspireret til at komme i gang med at skrive." Tredje og afsluttende del består af en række erindringshistorier til inspiration. Marie Østergaard Knudsen er cand.mag. i litteraturvidenskab, journalist og forfatter. Hun har i en årrække afholdt kurser i at skrive erindringer baseret på den metode, hun beskriver i sin bog.

Fremragende og entusiastisk inspirerende bog om at skrive erindringer. Marie Østergaard Knudsen formidler sin metode instruktivt og umiddelbart forståeligt.

En anden bog om at skrive erindringer er Inge Møllehaves Skriv om dit liv.