Bøger / faglitteratur

Fortællinger om fisk og fiskere : Danmarks Fiskeriforening 125 år, 1887-2012


Beskrivelse


En bred kreds af politikere, erhvervsfolk, kunstnere og folk indenfor fiskeribranchen giver deres mening om fisk og fiskere til kende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. maj 2012

Målgruppen er læsere, som historisk eller/og politisk interesserer sig for fiskeri som erhverv. Begge bind kan bruges til en større opgave om fiskerierhvervet fra og med ældste folkeskoleniveau.

Jubilæumsskrift i 2 bind, der grundigt trawler sig igennem fiskeri-erhvervet i de nu 125 år Dansk Fiskeriforening har eksisteret. Bindet med titlen Fortællinger om fisk og fiskere - Danmarks fiskeriforening 125 år 1887-2012 er en bred tematiseret debatantologi med mange forskellige bidragydere. Her er fx den engelske prins Charles, hvis bidrag er medtaget både på engelsk og i en oversættelse. Der er departementschefer, EU-kommissærer, professorer og fagfolk. Men fx også bidrag fra Troels Kløvedal, og fra Vivi Schou og Henrik Pedersen, der ejer Restaurant Babette i Vordingborg. Sidstnævnte skriver under overskriften "Maden lader englene synge". Jubilæumsskriftets andet bind For alle Danmarks fiskere - Danmarks Fiskeriforening i 125 år 1887-2012 er den kronologiske historie om foreningen og dermed om fiskeri-erhvervet i Danmark. Teksten er skrevet af historikeren Kenn Tarbensen med afsæt i alt tilgængeligt kildemateriale. Begge bind har forord af Svend Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

De 2 bind er første samlede beskrivelse af Danmarks Fiskeriforening.

For fiskeri-interesserede et yderst veldækket "bord" med alt godt fra Danmarks Fiskeriforenings virke som interesseorganisation. Især læsere i havnebyer, hvor erhvervet spiller en vigtig rolle.