Bøger / faglitteratur

Fortællinger om højre og venstre


Beskrivelse


18 fortællinger om anvendelsen af begreberne højre og venstre på tværs af tid, historie, bevidsthed, politisk opfattelse, religion og (hjerne-)forskning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2015

af

af

Kent Skov

d. 10. nov. 2015

Spændende bog om begrebet højre og venstre. Om hjernen og bevidstheden set ud fra en videnskabelig synsvinkel fortalt på en underholdende og forståelig måde. For videbegærlige læsere der er interesserede i, hvordan vores hjerne og bevidsthed fungerer.

Torben Ishøj er overlæge på Hospice Sjælland. Med udgangspunkt i de dagligdags og umiddelbart banale praktiske termer om højre og venstre, giver han dem en eksistentiel tanke og skaber historier ud fra vidt forskellige sammenhænge og løfter dem op i andet perspektiv. 18 fortællinger bliver det til - på tværs af tid, historie, bevidsthed, politisk opfattelse, religion og (hjerne-)forskning. Højre-venstre modstillingen- og sammenhængen sættes i et forklarende og tværgående perspektiv. Hvorfor er det "rigtigt" at være højrehåndet, hvorfor styrer venstre hjernehalvdel højre side af kroppen, hvilken historisk betydning har det haft osv.

Bogens fortællinger er vidensformidling og populærvidenskab i ordets bedste forstand. Forfatteren skriver for alle, der er interesseret i forholdet mellem hjerne, bevidsthed og kulturhistorie.

Der findes ikke andre titler med en tilsvarende tilgang. Men andre populærvidenskabelige fremstillinger om ny forskning om hjernens muligheder er fx Den femte revolutionHjernens krinkelkroge og og Hjernens krinkelkrogeDer findes ikke andre titler med en tilsvarende tilgang. Men andre populærvidenskabelige fremstillinger om ny forskning om hjernens muligheder er fx Den femte revolution og og .


Politiken

d. 17. jan. 2016

af

af

Christian Graugaard

d. 17. jan. 2016