Bøger / skønlitteratur / roman

Fortidens dæmoner


Beskrivelse


Krimi. En kvinde findes brutalt myrdet på udsigtsbakken i Dageløkke, og kriminalkommissær Marcus Falck indleder jagten på en yderst intelligent morder, der hele tiden lige er et skridt foran.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 27. maj 2011

Læserskaren til krimier er stor og bred, og mange af dem vil synes om denne danske traditionelle krimi.

En ung kvinde findes brutalt myrdet og skamferet på udsigtsbakken i Dageløkke. Morderen gemmer sig tæt på, og da politiet er på stedet ringer han til kvindens mobiltelefon, som besvares af kriminalkommisær Marcus Falck. Falck og hans team sætter jagten ind på den intelligente morder, mens endnu et kvindelig dukker op - denne gang i indkøbscenteret i Hørsholm. Mistanken rettes mod en mand med datingprofilen Mr. Nice Guy, og vicekriminalkommissær Mette Vestergaard sættes ind som lokkedue. Romanen er en helt traditionel krimi, hvor man hele tiden lige tror, at man ved hvem morderen er, og til sidst overraskes man endnu en gang. Bogens hovedvægt ligger på mordgåden, men alligevel fremstår personerne troværdige. Fortidens dæmoner er forfatterens debut.

Flere og flere danskere kaster sig ud i at skrive krimier med større eller mindre held. Nærværende krimi ligger i den bedre ende.

En rigtig god krimidebut lige efter bogen med en mordgåde, der holder, gode personskildringer og en overraskende slutning. Jeg håber, at der kommer flere bind om Marcus Falck og hans hold.