Bøger / skønlitteratur / roman

Fortidens spøgelser


Beskrivelse


Sammen med en arv fra en ukendt moster får Robert også en samling papirer om slægtens historie, en historie som går tilbage til Daneborg og slægten Dane.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. sep. 2012

Med denne roman af Maria Helleberg sættes der et punktum for serien om slægten Dane, og bogen henvender sig til dem, der har fulgt serien.

Det var Maria Helleberg, der indledte den lange serie om slægten Dane, og det bliver også hende, der afslutter den. Tiden er 1990'erne, en tid, der var præget af urolighederne på Nørrebro. Robert har mistet sine forældre, da han var en stor dreng, og han har altid troet, at han ikke havde nogen familie tilbage. Men en dag får han at vide, at hans moster, som han ikke vidste eksisterede, har testamenteret sin formue og sit hus til ham. Med arven følger også mange papirer, som skildrer familiens historie i flere generationer helt tilbage til starten på herregården Daneborg. Robert selv er i krise, hans kone begik selvmord efter at have mistet deres ufødte børn, og Robert var desuden en af dem, der blev såret under skudvekslingerne med politiet i maj 1993. Arven giver Robert en ny start på livet, han finder sig selv og sin identitet, han finder en kæreste og får jaget dæmonerne fra sin fortid ud af sit liv, og samtidig får vi læsere en afslutning på serien. Maria Hellebergs sprog er som sædvanlig let læst.

Niels Rohleder udgav i 1995 romanen Andrea elsker mig om urolighederne på Nørrebro.

Jeg tror, at man får mest ud af bogen, hvis man har læst de tidligere bind i serien, da der også er en slags opsamling på nogle af personerne fra Land at tabe eller vinde, men for de læsere, er den også en god afslutning på en historie, som har været populær hos læserne.


litteratursiden.dk

d. 1. nov. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 1. nov. 2012

Den historiske romanserie om adelsslægten Dane er et udmærket projekt. Har man læst serien, skal dette sidste bind selvfølgelig også læses, men bogen anbefales ikke som selvstændigt værk. Vi møder den...


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 9. nov. 2012