Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Fortidsdyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. apr. 2012

Letlæst fagbog for børn fra 8 til 10 år om fortidsdyr. Bogen kan både fritidslæses og anvendes til faglige læsekurser og faglige projekter i indskolingen eller for læsesvage elever på mellemtrinnet.

Bogen indgår i den forholdsvis nye, men velkendte forlagsserie Faktisk!, som Troels Gollander har skrevet flere titler til. Opbygningsmæssigt minder bogen om seriens øvrige udgivelser. De enkelte kapitler behandles over 2 sider, hvor den ene side er en helsides illustration, som støtter læsningen, og den anden side består af en overskrift samt en forholdsvis letlæst tekst sat i korte og overskuelige afsnit, hvor centrale ord er markeret med gult og har en tilhørende forklaring. Bogen fortæller om livets udvikling og om forskellige udvalgte forhistoriske dyr. Det er en dansk udgivelse, og der er derfor også fokus på fortidsdyr i Danmark.

Forlagsserien er en pendant til forlagsserien De små fagbøger, hvor titlen Livets historie, 2012 som er skrevet af denne bogs forfatter, er et godt, men lidt sværere alternativ til denne bog.

God, læsebearbejdet fagbog for de yngste læsere om fortidsdyr. Bogen er velegnet til faglige læsekurser og projekter samt til fritidslæsning for videbegærlige børn.