Bøger / faglitteratur til børn

Fortidsmennesker


Beskrivelse


Sengeløse Skole har 35 stk fra tidligere fællessamling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2008

af

af

Marianne Andreasen

d. 11. aug. 2008

Bogen er fortrinsvis beregnet til børn fra 9-12 år. Den kan bruges til faglig eller selvstændig læsning. Som til de øvrige i serien hører der også en fiktionsbog til denne: Shamanens hule, 2007, men de kan sagtens læses hver for sig.

Bogen starter med et verdenskort, hvor de i teksten omtalte steder er markeret. Og det er en rigtig god idé. Der er 16 opslag, rigt illustreret med farvetegninger og fotos der på bedste vis understøtter teksten. Bogen beretter om opdagelsen af og hulen i Lascaux, om huler generelt og om shamanernes betydning. Efter en kronologisk gennemgang af menneskets stamtræ fortælles om Lucy og om menneskets udvikling primært i Østafrika, hvor der er gjort mange ældgamle, interessante fund. Menneskets udbredelse til Asien, Europa og Amerika bliver beskrevet, og også hvor og hvordan det moderne menneske har udviklet sig. Udviklingen og indvandringen af mennesket til Danmark får vi også fortalt. Bogen slutter med et register.

Der er ikke meget om emnet fortidsmennesker af nyere dato, og slet ikke for de 9-12-årige. Så selv om bogen er kortfattet og rimelig letlæst, så fortæller den trods alt noget om emnet.

Bogen vil være udmærket at have i skole- og børnebibliotekets samling.