Bøger / faglitteratur

Fortryllet : om brug, storforbrug, misbrug og kemisk afhængighed af alkohol og andre stemningsændrende midler


Beskrivelse


En række tests og øvelser, der giver et billede af graden af afhængighed, med gennemgang af både psykologien og de biokemiske processer, der gør det svært at slippe afhængigheden, samt en række metoder til afvænning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 10. aug. 2016

Indsigtsfuld bog om alkoholisme og misbrug i det hele taget. Skrevet af én der selv har været der og nu arbejder professionelt med behandling. Især for de mange der drikker lidt for meget og er på vej til at blive alkoholikere. Også for pårørende og professionelle.

Mange mennesker har et lidt usundt forhold til alkohol, og det er vigtigt at indse dette i tide. Forfatteren viser fx med Jellineks kurve, hvordan det næsten altid går én vej, når et begyndende misbrug får fat. Det er derfor vigtigt at erkende det og bryde fortryllelsen. Her er en række tests og øvelser, der giver et billede af graden af afhængighed. Vi får en gennemgang af både psykologi og de biokemiske processer, der gør det så svært at slippe afhængigheden, samt en række metoder til afvænning. Randow har selv været alkoholiker, men har været tørlagt i næsten 20 år og arbejdet professionelt med afvænning siden 1999.

Giver et unikt billede af misbrug set indefra, samtidig med forfatterens store faglige ballast og erfaring med afvænning. Ikke svær at læse men temmelig omfattende at komme igennem.

Mogens Moos har skrevet om emnet i Alkohol dræber - kontra lykkelig ædruAlkohol. Alkohol er en artikelsamling mest henvendt til professionelle, ikke til misbrugeren selv som denneMogens Moos har skrevet om emnet i dræber - kontra lykkelig ædru. er en artikelsamling mest henvendt til professionelle, ikke til misbrugeren selv som denne.