Bøger / skønlitteratur / roman

Forvandleren


Beskrivelse


Krimi. Thriller iscenesat i Rom, der byder på mange hemmeligheder. En kriminalfotograf og en ekspert i uforklarlige krimigåder jager ondskaben i form af en uhyggelig morder med forbindelse til et hemmeligt arkiv i Vatikanet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. aug. 2012

Bred målgruppe blandt spændingslæsere, der holder af en intelligent thriller med ingredienser som mystiske bortførelser, seriemord, hemmelige arkiver og mulig historisk konspiration.

Den italienske forfatters første thriller på dansk er Suffløren fra 2010. Den er en international bestseller og under filmatisering. Han følger nu op med en mindst ligeså fascinerende og yderst vellykket thriller. Den ret komplicerede handling, hvor det spændende plot holdes suverænt i kog til de sidste sider, er atmosfærisk levende smukt iscenesat i Rom, der historisk gemmer på mange hemmeligheder. Her kører 2 opdagere, Marcus, der er medlem af en slags hemmelig organisation med forbindelser til Vatikanet, og Sandra, der er kriminalfotograf med en dyb og tragisk personlig motivation, et hæsblæsende parløb, i jagten på en af mest mørke og ondskabsfulde mordere jeg er stødt på i litteraturen. Den uhyggelige morder skifter hele tiden identitet, deraf bogens titel, og hans motiv og modus operandi er tilsyneladende forbundet med et mystisk og uhyggeligt arkiv skjult som så meget andet i Vatikanets gemmer. Thrilleren fænger allerede på de første sider, og plottet fængsler helt til sidste side vendes.

Kan sagtens måle sig med fx bøger af Dan Brown, og jeg kommer også til at tænke på den ligeså gysende jagt på ondskaben hos Thomas Harris, Jonathan Kellerman eller John Sandford.

Yderst velskrevet thriller med et stærkt plot, der har mange potentielle læsere på langt de fleste biblioteker.


Weekendavisen

d. 14. sep. 2012

af

af

Morten Beiter

d. 14. sep. 2012