Bøger / skønlitteratur til børn

Forvandlingsmusen


Beskrivelse


Billedbog. Musen Gregers bor i zoo og vil gerne være populær som de dyr, menneskene kommer for at kigge på. Han prøver at forvandle sig til løve, zebra og giraf, men det er vist ikke rigtig det, han skal være.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 22. jan. 2016

En sød billedbog, der handler om at finde ud af, hvad man er god til. Bogen henvender sig til de 3-6-årige.

I busken lidt til højre for iskiosken i zoo bor musen Gregers. Gregers kan ikke forstå, hvorfor der ikke er nogle mennesker i zoo, der tager billeder af ham, når de fotograferer alle de andre dyr. En dag finder han en masse farver og beslutter sig for at forvandle sig til et rigtigt zoologisk have dyr, så der også er nogen, der vil tage et billede af ham. Han forvandler sig til en farlig løve, en stribet zebra og en knap så langhalset giraf, men der er altid noget, der går galt, så han ikke får menneskenes opmærksomhed. Gregers opgiver at være en anden, og til alt held finder han et kamera. Han tager billeder af alle dyr i zoo, og pludselig går det op for ham, hvad han er god til at være: Musefotograf.

Birde Poulsens fine, bløde streg giver bogen dejlige illustrationer, og Almbergs tekst er kort og ligetil. Billedbogens morale er, at man ikke skal gøre sig til noget, man ikke er, men at alle er gode til et eller andet.

Emnet identitet er ikke brugt på samme måde i ret mange billedbøger, men en sammenligning kunne være I dag hedder jeg Jakob!.