Bøger / skønlitteratur / roman

Fotografiet


Beskrivelse


Journalist Julia Almliden undersøger med bævende hjerte en mordsag, hvor sække med kropsdele er fundet i en sø. Måske vil hendes forsvundne far også blive fundet? Anna Eiler fra politiet er sat på sagen, der udspringer af kvindemishandling.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 1. feb. 2016

Spændende krimi om mænd der hader kvinder og kvinder der hader sig selv - for fans af Stieg Larsson og Liza Marklund.

Denne svenske roman foregår et par år efter forfatterens første med samme persongalleri, journalist Julia Almliden og Anna Eiler fra politiet. Der bliver fundet sække med kropsdele i søen, først et afhugget hoved med et foto stoppet ned i halsen. Julia frygter der også vil blive fundet sække med dele af hendes forsvundne far. Gennemgående tema er mænd, der på forskellig vis har mishandlet og udnyttet kvinder samt kvinder, der af samme årsag lider af posttraumatisk stress, ringe selvværd og problemer med at finde kærligheden - eller er døde. Sporet fra det afhuggede hoved leder bl.a. til Vietnams prostitutionsmiljø.

Fascinerende, grusom, ubehagelig, spændende og følelsesvækkende er denne krimi, der med størst udbytte læses efter Fadermord. Kan absolut anbefales til læsere med smag for rå og brutale romaner, feministiske krimier og samfundskritik. De komplekse personer vækker sympati, man ledes som læser fermt ind i deres virkelighedsfornægtelser og glæder sig til en fortsættelse. Ikke helt så læsevenligt udstyret som forgængeren - mindre skrifttype og lidt længere kapitler, men til gengæld mindre belastet af gentagelser.

Ligger tæt i sporet efter forgængeren Fadermord, og kan anbefales til de mange fans af Stieg Larsson og Liza Marklund, der også benytter mandlig kvindeforagt som tema.


litteratursiden.dk

d. 9. mar. 2016

af

af

Helle Post

d. 9. mar. 2016

Et lille samfund rystes af et grusomt mord, men man er aldrig i tvivl om, at politiassistent Anna Eiler nok skal komme til bunds i sagen. En underholdende og velskrevet hygge-krimi. Allerede i bogens ...


Politiken

d. 31. jan. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 31. jan. 2016