Bøger / skønlitteratur / roman

Fra de døde


Beskrivelse


Donna Langford blev dømt for at have medvirket til at slå sin mand ihjel, men kort tid inden hun løslades, modtager hun breve med nye fotos af ham. Han er i live. Men hvad vil han og hvor er han?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 30. mar. 2012

Godt nyt til de læsere, som har læst - og nydt - de tidligere politiromaner med kriminalkommissær Tom Thorne, men også nye læsere af velskrevne politiromaner kan begynde her.

Billingham er nu nået til nummer 9 i serien med Tom Thorne. Donna Langford har siddet i fængsel i 10 år, dømt for at have myrdet sin mand. Han blev fundet indebrændt i en bil, og da hun havde indrømmet, at hun havde hyret en lejemorder til at slå ham ihjel, var der ingen tvivl om hendes skyld. Men kort tid inden sin løsladelse modtager hun nogle breve med billeder i, og for hende er der ingen tvivl om, at det er nye fotos af hendes mand, og at han uden tvivl er i live. Hun hyrer en privatdetektiv, som kontakter Tom Thorne, som var med til at opklare sagen 10 år tidligere, og selv om han i starten er meget imod at genoptage sagen, sker der ting, som får ham overbevist om, at det er Donnas forhenværende mand. Men hvorfor lader han høre fra sig nu, og ikke mindst hvor er han? For første gang bliver Thorne nødt til at forlade sit elskede London og drage sydpå, og det har han det ikke godt med.

La Plante, S.J. Bolton, Adam Creed, John Harvey, Peter Robinson er engelske forfattere af politiromaner, men Billingham skriver i et forrygende sprog og har også sin egen form for galgenhumor, der klæder genren godt.

Engelsk politiroman når den er allerbedst. Billinghams personer er troværdige, sproget en fornøjelse at læse, spændingen holder, ja man er bare godt underholdt. Også selv om man ikke har læst de tidligere 8 bind om Thorne.


litteratursiden.dk

d. 7. maj 2012

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 7. maj 2012

En hårdkogt gangster, der "genopstår" fra de døde og spreder død og ødelæggelse, er en af de svære sager, kriminalkommissær Tom Thorne må kæmpe med. Mark Billingham har med dette niende, selvstændige ...


Politiken

d. 21. apr. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. apr. 2012