Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Fra den mørke side


Beskrivelse


10 gysernoveller der alle foregår på grænsen mellem det normale og det paranormale, hvor ganske almindelige børn indfanges af mørkets kræfter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2012

af

af

Ulla Møller

d. 12. okt. 2012

En advarsel på bogens forside siger med god grund "Forbudt for børn under 10 år", for novellerne er bestemt ikke for svage sjæle. Den korte form gør fortællingerne velegnede til bogdroppere og svage læsere fra 12 år.

Kenneth Bøgh Andersen er populær blandt de halvstore og store børn måske især pga. serien om Antboy. Han behersker også gysergenren og har bl.a. skrevet flere gyserantologier, hvorfra disse noveller er hentet. De er blevet omskrevet i forbindelse med genudgivelsen og fremtræder ikke længere som letlæste fortællinger, men som helstøbte noveller, der vil appellere til lidt større børn. De er virkelig uhyggelige og bevæger sig i grænseområdet mellem det normale og det paranormale, hvor ganske almindelige børn indfanges af det onde og det uforklarlige. De åbne slutninger gør bestemt ikke historierne mindre uhyggelige og rejser spørgsmålet, om der er mere mellem himmel og jord. De korte historier er velskrevne, og gyset kommer ind under huden på læseren.

Fortællingerne er udvalgt fra de tre første titler i serien Zoom ind. Gys, der er udkommet fra 2006 og frem til i dag. I denne nye udgave er novellerne dog omarbejdet og der er ingen illustrationer. Tematisk minder de om historierne i serien Gåsehud, der trods titlen er mindre uhyggelig og har en vis afvæbnende humor.

En samling gysernoveller, der kan få håret til at rejse sig på de fleste. De nydes bedst i små doser, da gyset og gruen ellers let tager overhånd.


Weekendavisen

d. 14. dec. 2012

af

af

Helena Blichfeldt

d. 14. dec. 2012


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 2 (2013)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 66, nr. 2 (2013)