Bøger / skønlitteratur / roman

Fra drømmenes bog


Beskrivelse


Eventyrroman. Året er 1846, stedet er København, og enevælden synger på sidste vers. En knægt kommer i lære hos bogrestauratoren Mortimer Welles og de opklarer sammen sagen om Biblioteket, der næres af drømme og sjæle.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2012

af

af

Beth Høst

d. 11. apr. 2012

Målgruppen er læsere af historier om hemmelige selskaber, mystiske hændelser og generelt intriger, hvor intet er, som det synes på overfladen. Her skal det yderligere bemærkes, at læsere kan findes helt ned fra 12-13 år, da hovedpersonen er en stor knægt, og historien letlæst og fyldt til randen med gammeldags "drengebogs-spænding".

Birkegaard debuterede i 2007 med Libri di Luca, der handlede om et hemmeligt selskab til læsningens fremme. Så kom Over mit lig om en gyserforfatter. Nu er han tilbage med bøgernes magt i en beretning om et hemmeligt selskab, der har grundlagt et bibliotek, der kun næres af drømme og sjæle. Magten over og adgang til denne samling af viden og informationer kan kun særlige opnå og iøvrigt kun ved at indtage et narkotisk stof. Eller det er i hvert fald, hvad denne læser mener at forstå. Fra starten og 3/4 hen i bogen er det dog en herlig farverig eventyrhistorie, der er anbragt i et København i 1840'erne. Her er knirkende hestevogne, skumle gyder i gaslygternes skær og knejper, hvor gadedrenge ruller fyldebøtterne ved lukketid. En af drengene er hovedperson, han kommer ad sære veje i lære hos særlingen og bogrestauratoren Mortimer Welles, en charmerende figur med træk lånt direkte hos Conan Doyle.

Historien er en kærlig hyldest til Conan Doyle, men den har samme egenskab som forfatterens forrige: intrigens sammenhæng er ikke åbenbar i en ellers velfortalt historie.

Malerisk og mystisk eventyrfortælling fra et København i gaslygtens skær.


Berlingske tidende

d. 27. apr. 2012

af

af

Niels Houkjær

d. 27. apr. 2012


Politiken

d. 24. apr. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. apr. 2012


Weekendavisen

d. 1. juni 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juni 2012


Børsen

d. 26. apr. 2012

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 26. apr. 2012