Bøger / skønlitteratur / roman

Fra et smult og stille hav


Beskrivelse


Tre mænd, tre meget forskellige liv, der ved et tilfælde væves ind i hinanden. Farouk er traumatiseret bådflygtning fra Syrien. Lampy plages af spørgsmål om sin ukendte far og en hjerteknusende kærestesorg. John ønsker syndsforladelse for et langt livs synder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 10. jan. 2019

En artikel i avisen gav Donal Ryan inspiration til denne på en gang triste, på en gang håbefulde hverdagsskildring om 3 meget forskellige mænds på mange måder sammenlignelige liv. Til et bredt voksent publikum, der holder af et nutidigt, poetisk udtryk. Velegnet til læsekredse.

Farouk er bådflygtning fra Syrien, en frygtelig rejse, der har berøvet ham kone og barn og efterladt ham traumatiseret i et fremmed land. Lampy er 23 år, han bor i Irland med sin mor og morfar og plages af spørgsmål om sin ukendte far og en hjerteknusende kærestesorg. John lever af at håndtere ting og sager. Der er intet han ikke kan klare, ingen planer han ikke kan få til at bære frugt, ingen jord han ikke kan købe, eller udstykke eller bare overtage. De 3 mænd er vidt forskellige og dog binder usynlige tråde deres liv sammen, så de hver især ender ved en ny livsdestination.

Rørende og velskrevet samtidsroman om mænd i udsatte positioner. Fortællingerne er lavmælte og tankevækkende, og den melankolske tone og de almenmenneskelige dilemmaer sidder i en efter endt læsning.

Donal Ryan, prisvindende irsk forfatter, har tidligere udgivet RustSom røg for vindenMænd uden kvinder og Som røg for vinden, der begge ligeledes kredser om emner som ensomhed, kærlighed, tvivl og identitet. Oplagt også at kaste sig over den fremragende Mænd uden kvinderDonal Ryan, prisvindende irsk forfatter, har tidligere udgivet Rust og , der begge ligeledes kredser om emner som ensomhed, kærlighed, tvivl og identitet. Oplagt også at kaste sig over den fremragende Mænd uden kvinderDonal Ryan, prisvindende irsk forfatter, har tidligere udgivet Rust og Som røg for vinden, der begge ligeledes kredser om emner som ensomhed, kærlighed, tvivl og identitet. Oplagt også at kaste sig over den fremragende .


Jyllands-posten

d. 3. feb. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. feb. 2019


Politiken

d. 16. feb. 2019

af

af

Alexander Vesterlund

d. 16. feb. 2019


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 22. feb. 2019