Bøger / faglitteratur / vejledninger

Fra fyret til hyret


Beskrivelse


Om at tackle det at blive afskediget, herunder de menneskelige og praktiske følgevirkninger, og at komme videre til en ny ansættelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. sep. 2012

Metodisk baserede input til fyrede jobsøgende om hensigtsmæssig adfærd i transitionen mellem fyret og hyret, samt gode råd om jobsøgning.

Walhovd (f. 1968) kender til både at hyre og blive fyret, og arbejder i dag med personaleudvikling. Her videregiver han sine erfaringer om at komme godt igennem processen fra fyret til hyret. Med DISC-modellen (omfattende 4 adfærdsprofiler), som det gennemgående adfærdsværktøj og model, guider han systematisk læseren igennem den adfærd og de handlinger, der resulterer i et nyt job i forhold til jobsøgerens adfærdsprofil. Han anviser handleplaner i relation til ressourcer, input fra netværk, samt opsætning af mål,og giver råd om bl.a. cv, ansøgning og kompetenceprofil. På www.frafyrettilhyret.nu har Walhovd lagt SMART mål, skema til kompetenceprofil, eksempler på ansøgninger og andre downloads, som også findes i bogen som bilag. Alle kapitler er opbygget på samme overskuelige og systematiske måde.

Kom på benene igen : sådan klarer du en fyring 2009 har fokus på psykiske og fysiske reaktioner i forbindelse med fyring. Ved joblivets korsvej, 2006 omhandler krisen, afklaring og jobsøgning.

Walhovd fremhæver adfærd som en vigtig paramenter for jobsucces, og han anvender her DISC-modellen som det gennemgående adfærdsværktøj i sin systematiske guidning af læseren gennem krisen fra fyret til hyret. Overskueligt opbygget bog, der guider læseren igennem egen afklaring og jobsøgningsprocessen.