Bøger / skønlitteratur / roman

Fra hoved indtil fod : kærlighedsepisoder i tide og utide


Beskrivelse


En ældre mand ser tilbage på sit liv gennem de kærlighedsforhold, han har gennemlevet. Han undres over den magt, kærligheden har haft over ham, og hvordan den har hindret ham i at tage styring over sit eget liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. maj 2014

Den pensionerede lektor og forfatter til faglige tekster udgiver her sin anden skønlitterære bog med en titel, der driller grammatisk. Med udgangspunkt i en mandlig gymnasielærers kærlighedsoplevelser gennem et langt liv, henvender han sig til den lidt læsefremmede, jævnaldrende mand.

Jonas vokser op i et religiøst hjem, hvor han allerede som dreng er lidt tilbageholdende; egentlig vil han gerne være social og udadvendt, men livet overhaler ham indenom og river ham med sig. Eller rettere: kvinderne river ham med derhen, hvor kroppen har lyst, men hvor han ikke altid har sjælen og følelserne med. Bogen er bygget op i kapitler, der er navngivet efter de kvinder, der har haft betydning i hans liv. På godt og ondt. Lige fra den første erotiske oplevelse i selskab med en kammerats mor til elskerinder, lidt ældre end ham selv, via ægteskab og elskerrolle frem til slutningen, hvor han i en sen alder igen møder kærligheden og selv vælger den aktivt til. Det er en sympatisk bog, formentlig baseret på forfatterens egne oplevelser, men man har lidt svært ved at engagere sig i Jonas', fordi skildringen forbliver udvendig og man ikke rigtig kommer til at forstå ham. Enkelt sprog og læsbar sats.

Wung-Sung, Vinn Nielsen, Martin Petersen og Hans Otto Jørgensen skriver også mand-til-mand - dog i en anden liga.

En spinkel roman om en mand og hans kærlighedsoplevelser, som fremstår noget bleg i forhold til bibliotekets øvrige fiktionstilbud af, om og for mænd.Informationer og udgaver