Bøger / faglitteratur

Fra idé til virkelighed : 12 forskerhistorier


Beskrivelse


Gennem møder med forskerne bag præsenteres 12 opfindelser, som enten er blevet produkter eller er på vej til at blive det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 6. mar. 2009

Præsentationen af samarbejdet mellem den avancerede forskning og erhvervslivet om udviklingen af nye spændende produkter vil bl.a. kunne inspirere unge der går med forsker- og opfinderdrømme.

12 historier om samarbejde mellem danske forskningsinstitutioner og erhvervslivet. Bag udgivelsen står et nationalt netværk for offentlige forskningsinstitutioner der støtter kommercialiseringen af forskningsresultater og patenter. Forskere ved Aarhus Universitet og Arla Foods er gået sammen om udtrækning af et protein fra komælk der har en lang række anvendelsesmuligheder. Avancerede miljøvenlige keramiske brændselsceller er under udvikling af materialefysikere på Risø DTU i samarbejde med bl.a. Haldor Topsøe A/S. Veterinærforskere har udviklet en ny test for mund- og klovsyge der kan forhindre at millioner af kreaturer slås ned, og forskere fra Syddansk Universitet arbejder med en avanceret udgave af et 3D computer vision-system der kan få en robot til at genkende genstande i tre dimensioner. Bogen er i et bekvemt format, har et godt layout og fine portrætter af de involverede forskere af fotografen Henrik Petit.

Nytænkning gennem 100 år : Teknologisk Instituts historie 1906-2006, 2006, fortæller også om teknologioverførsel og partnerskaber mellem forskere og erhvervsliv.

En veltilrettelagt lille bog der præsenterer eksempler på avanceret dansk forskning der er på vej til at blive, eller er blevet, omsat til kommercielle produkter.Informationer og udgaver