Bøger / faglitteratur / kogebøger

Fra Indien : mad, familie og tradition


Beskrivelse


Om indisk mad og det moderne indiske køkken fra flere forskellige regioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. sep. 2014

En bog om indisk mad og det moderne indiske køkken fra flere forskellige regioner, og den henvender sig til alle, der har lyst til at lade sig inspirere til nye smagsoplevelser.

Kokken bag opskrifterne er Kumar Mahadevan som sammen med sin kone er et stort navn i Australien. Kumar har opfundet sin egen stil inden for indisk madlavning baseret på de klassiske indiske teknikker, koncentreret om rene og hele smagsoplevelser. Bogens undertitel er mad, familie og tradition og ved mange af opskrifterne står baggrund og måske en lille historie. Bogens opskrifter er inddelt på en meget original måde, nemlig efter smag. Hovedoverskrifterne er salt, bittert, surt, krydret og sødt, og så et lille tillæg med tilbehør og sideretter. Her er både vegetarretter og retter med kylling, fisk og lam og så mange krydderier og grønsager foruden desserter og andre søde sager. Mange af ingredienserne kan man kun købe i indiske eller asiatiske forretninger. Det er madlavning på forholdsvist højt niveau, men giver man sig tid og anskaffer de rette ingredienser, så kan man opnå fantastiske resultater.

Der er i de senere år kommet enkelte kogebøger med indisk mad, bl.a. Indisk mad - helt enkelt, 2009 og Indisk mad trin for trin, 2003.

En meget flot og inspirerende kogebog i lækkert layout, så det er en fornøjelse i sig selv at bladre i bogen. Kaster man sig over opskrifterne, skal man afsætte tid og anskaffe sig de rigtige ingredienser - ofte skal man også selv lave sine egne krydderiblandinger - men så kommer belønningen også.