Bøger / faglitteratur / bibliografier

Fra kold krig til internationalt engagement : Søværnets korvetter at Niels Juel-klassen 1979-2009


Beskrivelse


Om korvetterne "Niels Juel", "Olfert Fischer" og "Peter Tordenskiold". Om de tre skibes historie fra tilblivelsen under den kolde krig til deres udfasning 30 år senere. Med information om maskineri, sensorer, våben, livet om bord samt ikke mindst skibenes karriere i Søværnet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 1. juni 2015

Rigt illustreret bog der fortæller om de tre korvetter Niels Juel, Olfert Fischer og Peter Tordenskiold og det danske søværns historie fra den kolde krig og frem til den globale indsats af i dag. For flådeinteresserede.

De tre korvetter blev bygget til forsvaret af Danmark under den kolde krig, men kom efter Murens fald til at optræde som Danmarks repræsentant i NATO og på internationale operationer langt fra Danmark. Herunder for første gang i søværnets nyere historie også i krig, idet Olfert Fischer to gange opererede i den Persiske Golf uden dog at komme i kamp. Bogen beskriver de tre skibes historie fra tilblivelsen i 1979 til udfasningen 30 år senere. Undervejs fortælles om maskineri, udrustning, våben, livet om bord og de tre korvetters omskiftelige karriere i søværnet. Bogen indeholder mere end 200 fotografier og illustrationer - heraf mange ikke tidligere offentliggjorte.

En udførlig, grundig og indbydende bog om de tre korvetter og deres rolle i søværnet. Men samtidigt også et værk skrevet med en sådan detaljeringsgrad, at den mindste udrustningsdetalje, øvelse, småhavari eller ombygning er med. De mange detaljer er på en gang bogens force og akilleshæl. Et element, der dog til gengæld delvist modsvares af de mange korvetsejleres beretninger fra livet om bord.

Om emnet yderligere findes kun med en mere snæver vinkel: Olfert Fischer i Golfen.


Berlingske tidende

d. 14. juni 2015

af

af

Christian Brøndum

d. 14. juni 2015


Marinehistorisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 3 (2015)

af

af

Poul Gross

Årg. 48, nr. 3 (2015)


Tidsskrift for søvæsen

Årg. 186, nr. 3/4 (2015)

af

af

Hans Christian Bjerg

Årg. 186, nr. 3/4 (2015)Informationer og udgaver