Bøger / faglitteratur

Fra kollega til leder : en bog om ledelse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 1. juli 2008

Der er mange spørgsmål, der melder sig første gang man skal udfylde en lederstilling. At opgaven ikke bliver nemmere, hvis det er ens tidligere kolleger, man skal lede, er de fleste efterhånden klar over. Netop nye ledere får her god støtte af to erfarne ledelseskonsulenter, der her præsenterer en god og praktisk anvendelig hjælp til de første svære år på posten og en forberedelse til de udfordringer, der møder en.

Anne-Marie Thalund og Lis Vibeke Kristensen har bred erfaring. Både som ledere selv og som vejledere og konsulenter, og det er tydeligt, at de har et bredt erfaringsgrundlag at trække på. Bogen er letlæst og kommer godt rundt om emnet. Dels beskriver den de problemer, der kan opstå og dels giver den en vifte af løsningsmuligheder. Både på helt konkrete problemer og på, hvordan man kan udvikle sig personligt og som leder i jobbet. Pensum gennemgås både direkte og med en række cases, men især de mange spørgsmål til overvejelse skal fremhæves. Sproget er ligefremt og bogen er oplagt til selvstudium.

Blandt de mange bøger om ledelse henvendt til nye ledere skal denne fremhæves for sin umiddelbare adgang til emnet og for sin praktiske anvendelighed. Der er ikke brug for den store teoretiske ballast, og bogen henvender sig til alle uanset uddannelsesmæssig baggrund.

God og lettilgængelig bog om ledelse, der kan bruges som praktisk redskab af enhver, der er i gang med det første lederjob eller som står umiddelbart overfor det.


Danske kommuner

Årg. 40, nr. 9 (2009)

af

af

Knud Aarup

Årg. 40, nr. 9 (2009)