Bøger / faglitteratur / biografier

Fra kronprinsesse til statsministerkandidat : historien om Mette Frederiksen og Socialdemokraterne siden 2001


Beskrivelse


Med Mette Frederiksen (f. 1977) som hovedperson skildres Socialdemokratiets historie siden 2001. Om sejre, nederlag og interne magtkampe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 27. okt. 2016

Med Mette Frederiksen som hovedperson skildres Socialdemokratiets historie de seneste 15 år. Af interesse for alle med en særlig interesse for nyere indenrigspolitik.

Historien om Mette Frederiksens vej fra engageret ungdomspolitiker til en måske kommende statsminister bliver tegnet med Socialdemokratiet som baggrund. Bogen skildrer vejen fra nordjysk ungdomspolitiker til den højeste post i partiet. MF er en meget privat person og har ikke selv medvirket til bogen. Det er derfor begrænset, hvor meget af indholdet, der handler om hende. Derimod er bogen en detaljeret skildring af Socialdemokratiets nyere historie, sejre, nederlag og interne magtkampe, naturligvis med MF som omdrejningspunkt. Fyldigt noteapparat og kort litteraturliste.

Forfatteren er cand. scient pol. og har gennem de seneste år forsket i nyere politisk historie, hvilket bogen i sin formidlingsform bærer præg af. Ikke at den er sprogligt akademisk, men detaljeringsgraden, kildematerialet og noteapparatet bevirker, at den almindeligt politisk interesserede dansker måske vil falde fra. Den skriver sig ikke ind i rækken af diverse politikerbiografier men snarere som et stykke politisk danmarkshistorie.

For nylig udkom Tre år ni måneder tre dageMette F., som også skildrer Socialdemokratiets nyere historie. Næsten samtidig udkommer Mette F, som efter avisanmeldelser at dømme har en mere journalistisk formidlingsformFor nylig udkom Tre år ni måneder tre dage, som også skildrer Socialdemokratiets nyere historie. Næsten samtidig udkommer Mette F, som efter avisanmeldelser at dømme har en mere journalistisk formidlingsform.