Bøger / faglitteratur / samtaler

Fra Libanon til Lærkevej : samtaler vi aldrig har haft


Beskrivelse


Journalisten Abdel Aziz Mahmoud (f. 1983) i samtaler med sin mor Souad Taha (f. 1960) om bl.a. kulturelle traditioner, mellemøstlig konflikthistorie, flygtningevilkår og om at springe ud som homoseksuel.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 29. aug. 2018

Til læsere af kendis-samtalebøger og med interesse for familieliv, flygtninge og indvandrere, kultur og tradition. Mor og søn er kendt fra tv, og der bliver både grint og grædt over de historier, der indtil nu har været for smertelige at fortælle.

Souad Tahas forældre flygtede fra Palæstina til Libanon, senere måtte hun selv afsted og kom til Danmark efter flere år på flugt. Undervejs blev hun gift med sin forlovede og fødte Abdel. Familien er velintegreret og Souad gør et stort arbejde for at hjælpe nye flygtninge godt i gang. I løbet af samtalerne hører vi om kulturelle traditioner, mellemøstlig konflikthistorie og flygtningevilkår med mange pudsige anekdoter og livlige replikskift, sandsynligvis nedskrevet præcist som de er sagt. Bogen slutter med Souads offentlige tale til forsvar for sin søn, efter at han sprang ud som homoseksuel - samt nogle af hendes madopskrifter. Den hjertevarme, lattermilde familie blev landskendt i tv-serien "Familien fra Lærkevej".

Letlæst og fuld af humor og varme, kærlighed, respekt og nærvær mellem mor og søn. Det er bl.a. en medrivende flugthistorie og en opløftende og inspirerende bog om integration, Souads formidling af dansk kultur til flygtninge er forbilledlig. Bogen er velegnet til læsekredse og i undervisning, også på sprogskoler.

Læses gerne i forbindelse med Abdels første bog, Hvor taler du flot dansk!. Rushy Rashid og Øzlem Cekic har også skrevet lettilgængelige, personlige bøger om at være nydansker.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 19. sep. 2018

Humoristisk og tankevækkende samtalebog, der fortæller om at leve med to kulturer og at turde stå ved sig selv. ’Fra Libanon til Lærkevej’ er en livsbekræftende og morsom samtalebog mellem en mor og ...