Bøger / faglitteratur

Fra ønske til virkelighed : sådan mestrer du kunsten at manifestere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2014

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 13. juni 2014

Wayne W. Dyer har sine faste læsere, men bogen vil givetvis også tiltale nye læsere med sit optimistiske livssyn og sin enkle, positive filosofi og bekæmpelse af defaitisme.

W.W.D. har en stor produktion bag sig. Denne bogs filosofi bygger på loven om tiltrækning, at tiltrække mere af det, man ønsker, og at undgå eller bekæmpe det uønskede. Bogen indledes med et par historier fra det virkelige liv, dels W.W.D.s egne spirituelle oplevelser og dels en ung kvindes sygdomshistorie, hvor det lykkedes kvinden at (af)vende og arbejde sig ud af en diagnosticeret sygdom. Bogens Del 1 er koncentreret om emnet, "De højere aspekter af dig selv", hvor målet er at komme frem til en mere positiv selvopfattelse og en større selvtillid. I Del 2 gennemgås "De fem forudsætninger for at gøre dine ønsker til virkelighed". Det er forudsætninger, der har at gøre med den grundlæggende tilgang til livet som fantasi eller vision, nærvær, vilje, sund livsførelse etc. Slutkapitlet "At sætte det hele sammen" rummer bl.a. en række kritiske spørgsmål til faldgruber inden for metoden. Teksten er let at læse. Man bliver nemt optaget af tankegangen, og teksten er krydret med mange fortællinger fra W.W.D.s virke.

Man kan sammenligne bogen med Maria Dahls Hvad du ønsker, skal du få fra 2011, som er en dansk bog, der også kredser om emnet, loven om tiltrækning.

Letkøbt? Måske. Men man kaster sig gerne ud i læsningen med begejstring for måske at lære at beherske lidt af netop den kunnen og forstå teorien bag.