Bøger / faglitteratur

Fra regnorm til anakonda : den mandlige bækkenbunds muskler og funktion


Beskrivelse


Om den mandlige bækkenbunds muskler og funktion med beskrivelser af, hvordan man kan forebygge og afhjælpe rejsningsproblemer og problemer i forbindelse med vandladning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2011

af

af

Jette Landberg

d. 28. juli 2011

En lille nem bog om bækkenbundstræning for mænd. Den henvender sig til alle mænd, måske især ældre, der ønsker at kunne holde tæt og forbedre potensen uden brug af potenspiller.

Bogen er skrevet på inspiration af Helle Gotveds noter til en aldrig udkommet bog om mandens bækkenbund. Efter en indledning, der forklarer træningens store betydning for musklernes funktionsdygtighed, gennemgås anatomien kort og en række øvelser og forsøg, man selv kan lave og til slut et øvelsesafsnit, der godt kunne have brugt lidt illustrationer. Forfatteren er bevægelsespædagog og direktør for Gotved skolen. Af hjemmesiden denintelligentekrop.dk fremgår det, at der også findes en dvd med alle øvelserne, og den vil være et oplagt supplement.

Bogen her er 2.udgave. Den første kom i 2006 med samme sidetal og samme humoristiske illustrationer af Jesper Deleuran. Der er især ændringer omkring strukturering af øvelserne, hvor forfatteren har tilføjet et afsnit ud fra erfaringer fra sine kurser. Ea Suzanne Akasha kommer også ind på emnet i et enkelt afsnit i Lyst, 2008, men ellers er det småt med litteratur bortset fra 1. udgaven.

En nyttig lille bog om et tabubelagt emne, der her tages op med passende humor. Vil blive efterspurgt som 1. udgaven har været det. Det vil uden tvivl gøre det nemmere at udføre øvelserne, hvis man ser dem demonstreret på tidligere omtalte dvd.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2006

af

af

Lis Pedersen

d. 30. jan. 2006

Der er skrevet masser af bøger, der beskæftiger sig med kvindens bækkenbundsmuskler. Vi vil få et bedre sexliv og sjattisseri vil blive fortid. Og det er rigtigt nok. Derfor kan det jo undre, at det først er nu, der kommer en tilsvarende for mænd, for de har jo præcis de samme problemer som kvinder. Viagra m.m. er måske slet ikke nødvendige hjælpemidler, problemet kan afhjælpes med øvelser og ja, gøre regnormen til anakonda. Den første del af bogen handler om anatomi og de muskler, der skal trænes for at styre rejsning, vand og luft. Alt fortælles med et glimt i øjet, og alle kan være med. Efter den pædagogiske gennemgang med gode illustrationer følger et kort øvelsesafsnit, som supplerer de øvelser, der er indlagt i den første og største del af bogen. Bogen slutter med litteraturliste, der viser, at emnet er meget sparsomt behandlet på dansk. Jesper Deleurans tegninger passer godt til tonen i bogen.


Børsen

d. 8. juni 2006

af

af

Birgitte Nymann

d. 8. juni 2006