Bøger / faglitteratur

Fra sagogrød til smoothie : på opdagelsesrejse i danskernes madvaner fra 1940 til i dag


Beskrivelse


En fortælling om danskernes madhistorie fra 1940 til i dag, med beskrivelse af typiske retter fra hvert årti, samt tendenser og personer der har påvirket udviklingen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2019

af

af

Stine Grabas

d. 15. nov. 2019

Om danskernes madvaner fra 1940 til i dag. En historisk gennemgang om vores mad, hvor udvalget har været påvirket af tidens tendenser. For kulturhistorisk interesserede - med hang til mad.

Danskernes madhistorie bliver udfoldet i kronologisk rækkefølge. Den starter med 1940'ernes krisetid, hvor madspild er et fyord. Bogen tager os med på en rejse, hvor vi møder Conrad og Aksels vinaigrette, spaghetti, Taffel-chips, Maggi-kødterningen, madsminke, madpyramiden, lørdagskylling, salmonella og det nye nordiske køkken med Claus Meyer og Mette Blomsterberg i spidsen. Teksten er ledsaget af billeder fra tiden og gamle opskrifter på fx drømmekage fra Brovst.

Interessant gennemgang af danskernes madvaner. Bogen tegner de store linjer og det er lidt sjovt at blive mindet om, hvad vi tidligere har puttet i munden. Bogen kan bruges som overblik over danskernes madkultur og som nostalgisk hyggelæsning.

Dansk madkultur finder man også i Rug & rugbrødVi mødes i Brugsen og Mad, drikke og tobak. Vi mødes i Brugsen giver et kulturhistorisk blik på de varer, danskerne gennem tiden har købt, som fx OTA SolgrynDansk madkultur finder man også i Rug & rugbrød og Mad, drikke og tobak. giver et kulturhistorisk blik på de varer, danskerne gennem tiden har købt, som fx OTA Solgryn.