Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frankensteins monster


Beskrivelse


Viggo og Mylle er med i teateropsætningen af "Frankensteins Monster". I teatergruppen, Badutspringerne, mangler der pludseligt en skuespiller til at spille monster. Viggo og Mylle overtaler doktor Zarkov til at skabe et rigtigt monster i laboratoriet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 13. maj 2013

Det 5. bind i serien Doktor Z, hvor det er godt at kende begyndelsen, for at forstå hele sammenhængen, men det er ikke strengt nødvendigt for at nyde det sjove "gyser-spinoff", som bogen repræsenterer, for børn mellem 9-11 år.

De to kammerater, Viggo og Mylle, skal spille med i en teateropførelse om den gale videnskabsmand, doktor Frankenstein. Skuespilleren der skal spille Frankensteins monster mangler efter en uoverensstemmelse i teatergruppen, Badutspringerne. Viggo og Mylle overtaler doktor Zarkov til at skabe et ægte monster, og det er ikke uden konsekvenser. Illustrationer og tekst spiller tæt sammen, og historiens humoristiske elementer underbygges og støttes fint af de sjove illustrationer. Udstyr og layout, som i de foregående bind. Det er en forholdsvis letlæst tekst, selvom der ikke er specielle læsetekniske hjælpemidler, udover at historien er ligefrem og handlingen starter ret hurtigt, og afvikles effektivt. Omslag dækker for indhold.

Inspirationen til dette bind er Frankenstein af Mary Shelley, men bruges her i seriens skøre, sjove og let gysende univers og koncept. I læseniveau er serien som fx LasseMajas detektivbureau, og serien om Cornelius Krut, som har samme illustrator.

Det femte bind giver de unge læsere fra 9 år fornemmelsen af at læse en "rigtig" bog, ved at have en enkel, letlæst ligefrem sjov og skør historie over en kendt klassisk gyser. Det hele er pakket fint i humoristiske illustrationer der fint støtter læsningen.