Bøger / faglitteratur til børn

Frankrig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2012

af

af

Inge Lykke

d. 15. feb. 2012

Til unge fra 11 til 15 år. Til frilæsning og emnearbejde.

Bogen indledes med et rids af Frankrigs historie fra ca. 500 e.Kr. til nutiden. Derefter beskrives klima, naturressourcer og erhverv, fx har Frankrig mange højteknologiske fabrikker indenfor fly- og bilindustrien. Miljø, infrastruktur og energi nævnes. 78% af Frankrigs elektricitet kommer fra atomkraft. Al slags kunst og kultur kendetegner Frankrig og WHO vurderer, at Frankrigs sundhedssystem er verdens bedste. Dagliglivet, og en enkelt opskrift på crepes, er der også blevet plads til. Hver side består af halv tekst og billede. Der er mange gode kort, diagrammer, faktabokse og hist og her en lille ordbog med franske gloser. De sidste ti sider er lister. Der er en faktaliste, litteraturliste, ordliste, stikord og en tidslinje.

Bogen kan sammenlignes med Frankrig - et land i Europa, 2005 fra serien Et land i Europa og Frankrig fra serien Verden i fokus fra 2005. I denne nye bog kan lidt yngre læsere også være med.

En fin lille oversigtsbog om Frankrig, hvor mange af Frankrigs gode sider er beskrevet i et objektivt sprog.Informationer og udgaver