Bøger / faglitteratur / biografier

Frans : de fattiges pave


Beskrivelse


Om pave Frans (f. 1936). Om hans opvækst og baggrund i Argentina, hans væsen der er præget af omsorg for de fattige og nøjsomhed, og om hvilken betydning det vil få for den katolske kirke at en jesuit er pave.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. juni 2013

En ny pave er ikke hverdagskost, derfor bør det have bred interesse, hver gang verdens 1,2 milliarder katolikker får et nyt overhoved. Den første bog på dansk om Pave Frans har derfor et publikum, der rækker langt ud over kredsen af katolikker og kirkeligt interesserede.

Pave Frans er nyskabende på mange måder. Han er den første pave fra den "nye verden", han er den første jesuiterpræst i stolen og, overraskende nok, den første pave, der har taget navnet Frans. Der er således meldt forandringer ud, og Mario Escobar tegner da også et billede af en jævn og god mand med en simpel (dog ikke fattig) baggrund, og med et stort socialt hjerte. Den katolske kirke står overfor mange udfordringer fra pædofili-skandaler til faldende medlemstal, og der sås ikke tvivl om Frans' ønske om at ændre og forbedre, men biografien er for respektfuld til at forudsige, om han magter de mange opgør, der skal tages. Escobar bringer os med dybt ind i den katolske kirke, og vi følger bl.a. selve valget på nærmeste hold. Alt i alt har Escobar skrevet en god, men også lidt forudsigelig biografi, der, selvom han giver et indblik i mange detaljer omkring paven, valget og katolsk politik, ikke rigtigt kommer ind bag facaden af det katolske magtspil.

Der er ikke andet på dansk om pave Frans.

Respektfuld og traditionel biografi over den nye pave, Frans, som beskrives som en fornyer, der vil gøre op med mange af den katolske kirkes problemer.


Jyllands-posten

d. 18. aug. 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 18. aug. 2013


Weekendavisen

d. 28. juni 2013

af

af

Bo Bjørnvig

d. 28. juni 2013


Kristeligt dagblad

d. 29. juni 2013

af

af

Kristian Østergaard

d. 29. juni 2013


Religion

2014, nr. 1

af

af

Allan Rosengren

2014, nr. 1