Bøger / faglitteratur / kogebøger

Fransk simremad


Beskrivelse


Opskrifter på klassiske franske retter, tilpasset vores danske indkøbsmuligheder og køkkener. Her er forretter, hovedretter og desserter, samt snacks, syltetøj og varme drikke. Alle retterne er forsynet med køkkentips, råvareomtaler og vinforslag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 26. aug. 2010

Det dufter fra hver en side i Hélène Wagns kogebog, som er til glæde for alle, der sætter pris på det traditionelle franske køkken.

Hélène Wagn faldt, som hun selv siger i forordet, som Obelix i gryden som barn. Gryden var hendes franske mors, som, ja, tryllede fantastiske retter frem fra det franske køkken. Retter lavet i 3 generationer og afprøvet et utal af gange, og dermed driftsikre for nybegyndere såvel som garvede i et køkken. Wagn kommer hele vejen rundt med appetitvækkere, frokost- og forretter, hovedretter opdelt efter fisk, fjerkræ og kød, tilbehør, desserter, bagværk mm., saucer, oversigt over de franske vindistrikter samt forhandlerliste. Derudover er der bonusinfo i form af danske/franske udskæringer af ko og gris. Mange af retterne kræver, som titlen indikerer, at man starter i god tid, og der er for hver ret angivet sværhedsgrad, tilberednings- og kogetid. Et delikat layout og lystfremkaldende fotos af hver ret samt sort/hvide stemningsfotos fra et historisk Frankrig. Dansk og fransk register. Hélène Wagn er journalist og tidl. redaktør på "Mad & Venner", og har sammen med C. Kyster bl.a. lavet Verdensmad fra din lokale etniske købmand, 2010.

Simremad & ting der tager tid og Mormors mad er kogebøger i samme ånd. Sidst udkomne franske kogebog er Bistro, 2009.

En dejlig, personlig og indbydende kogebog, der helt klart inspirerer til at få coq au vin, tarte tartin og alle de andre skønne, gamle franske retter tilbage på de hjemlige menukort.