Bøger / skønlitteratur / digte

Fraværelser : digte


Beskrivelse


Digte, illustrationer og fotos, der udforsker og spejler kroppen, kønnets og arkitekturens rum.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 14. maj 2018

Meningstætte og komplekse digte, der udforsker og spejler kroppens og arkitekturens rum. Digtene er akkompagneret af Eva Botoftes egne sort/hvide illustrationer og fotos. For læsere af eksperimenterende lyrik.

Fraværelser er en samling af 44 digte med sort/hvide fotos og illustrationer om en kvinde, der udforsker kroppens og byens rum og tilstande.

Dragende og velskrevne digte, der i sine udforskninger og spejlinger af kroppens rum og byens rum udfordrer og sætter tanker i gang om kroppens, livets, kønnets og byens arkitektur. Digtene emmer af en dyster og søgende stemning, som Botofte på en vellykket måde sammensætter af ordene, fx: "En nat skærer hun øjenlågene af/ for endelig at kunne se når hun drømmer", og de akkompagnerende sort/hvide fotos og illustrationer, samt tegnsætningen, hvor hun bruger parenteser til at bygge og søge efter forskellige rum og spejlinger i teksten.

"Fraværelser" minder om Botoftes tidligere digtsamling Forsætlig natDu er MerleMetrolyde fra brystet, der også har meget tætte og komplekse digte, der står sammen med forfatterens egne skarpe fotografier og illustrationer. Tematisk har den desuden meget til fælles med hendes Du er Merle. Emil Kjær Voss' Metrolyde fra brystet er en anden digtsamling hvor kroppen og byens tilstande undersøges og smelter sammen"Fraværelser" minder om Botoftes tidligere digtsamling Forsætlig nat, der også har meget tætte og komplekse digte, der står sammen med forfatterens egne skarpe fotografier og illustrationer. Tematisk har den desuden meget til fælles med hendes . Emil Kjær Voss' Metrolyde fra brystet er en anden digtsamling hvor kroppen og byens tilstande undersøges og smelter sammen"Fraværelser" minder om Botoftes tidligere digtsamling Forsætlig nat, der også har meget tætte og komplekse digte, der står sammen med forfatterens egne skarpe fotografier og illustrationer. Tematisk har den desuden meget til fælles med hendes Du er Merle. Emil Kjær Voss' er en anden digtsamling hvor kroppen og byens tilstande undersøges og smelter sammen.