Bøger / skønlitteratur / roman

Fredag aften


Beskrivelse


Hos den pensionerede embedsmand Eleanor mødes fem meget forskellige kvinder hver fredag i et frugtbart og afbalanceret fællesskab, som dog destabiliseres afgørende, da den ene introducerer sin nye kæreste.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. maj 2009

Selvfølgelig til Joanna Trollopes store fanskare, men også til de mange (nok især kvinder), der kan lide at læse vedkommende romaner med gode psykologiske portrætter af kvinder og deres forhold til mænd og børn.

Joanna Trollope behøver vist ingen nærmere præsentation. Hun fortsætter her sin stribe af romaner om kvinder fra forskellige miljøer og i forskellige aldre. Her er mange kvinder og så en enkelt mand, som får stor indflydelse på kvindernes liv. Eleanor er en ældre kvinde, ugift og uden børn. Fra sit vindue observerer hun 2 kvinder med hver sit barn, som ser ud til at være ensomme og alene. Hun inviterer dem til te en fredag aften, og det bliver hurtigt en tradition, at de mødes hver fredag. I løbet af kort tid er de 6 i gruppen. Alle kvinder er vidt forskellige, men sammenkomsterne hos Eleanor bliver deres faste holdepunkt, og der opstår venskaber på kryds og tværs. En dag er der en af kvinderne, der har fået en kæreste og hun inviterer ham med til en sammenkomst. Dermed forrykkes hele balancen i gruppen, og Trollope sætter spørgsmålstegn ved om kvindelige venskaber kan bevares, når jalousi og intriger kommer ind over.

Trollope er helt sin egen, men blandt forfattere, som henvender sig til samme målgruppe kan jeg foreslå Maeve Binchy, Marian Keyes og Fay Weldon.

Fredag aften er en varm og indsigtsfuld roman om kvinder og deres venskaber,og hvad der sker når der dukker en mand op. Joanna Trollope er en skarp iagttager, samtidig med at hun er morsom og meget velskrivende.


litteratursiden.dk

d. 22. juni 2009

af

af

Jette S. F. Holst

d. 22. juni 2009

Kan kvinders venskab overleve nye kærester? Elenor er ikke smuk. Til gengæld er hun både dygtig og stædig, og på den baggrund har hun haft en god karriere inden for sygehusvæsnet. Men da hun bliver pe...


Weekendavisen

d. 31. juli 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 31. juli 2009


Kristeligt dagblad

d. 24. juli 2009

af

af

Dorte Remar

d. 24. juli 2009