Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Frede flipper ud


Beskrivelse


Frede glæder sig til at bygge hule med Selma, da han kommer i børnehave. Men Selma er lige i gang med et spil Ludo sammen med Aya og Frida, så Frede må vente. Men så flipper Frede ud!

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2020

af

af

Marianne Agger

d. 9. mar. 2020

Frede har glædet sig til at bygge hule med Selma i børnehaven. Men Selma spiller ludo, og Frede må ikke være med. Så flipper Frede ud! Billedbog, der passer perfekt til børnehavebørn i alderen 3-6 år.

Frede kan slet ikke vente med at bygge hule med Selma, da han træder ind i børnehaven. Men Selma er lige i gang med at spille ludo sammen med Frida og Aya, så Selma siger, at Frede må vente lidt. Frede bliver mere og mere vred, og til sidst slår han en knytnæve ned i spillet, så brikkerne flyver af. Selma og Frede skændes, og Frede gemmer sig under et skrivebord. Selma finder ham, de bliver gode venner og laver en hule under skrivebordet. Venneparret Frede og Selma kender vi fra seriens forrige tre bøger af Trine Bundsgaard og Charlotte Pardi som fx Selma og mørket og en blød, sort kat.

Det er en velkendt situation, der skildres. Mange børn har sikkert oplevet noget lignende enten derhjemme eller i børnehaven. For det er lidt svært at være tålmodig og hensynsfuld, når der nu er noget, man virkelig gerne vil sammen med sin bedste ven. Tegningerne er virkelig skønne og fulde af udtryksfulde børneansigter i børnehavens kaotiske og kreative miljø. Teksten er også spot on, så det hele spiller godt sammen.

Andre billedbøger om at blive vred er fx Laura er vredLaura og Julie bliver uvenner, og samme Laura bliver også både uvenner og gode venner igen med sin ven i Laura og Julie bliver uvennerAndre billedbøger om at blive vred er fx Laura er vred, og samme Laura bliver også både uvenner og gode venner igen med sin ven i .


litteratursiden.dk

d. 10. juni 2020

af

af

Annie Christensen

d. 10. juni 2020

Billedbogserien ’Hverdagsungerne Frede og Selma’ taler empatisk og nænsomt ind i børnehavebørns hverdag. I ’Frede flipper ud’ handler det om at blive skuffet og føle sig overset. Trine Bundsgaards hv...