Bøger / faglitteratur / biografier

Frédéric Chopin : klaverets mester


Beskrivelse


Et portræt af Frédéric Chopin (1810-1849). Om hans liv og om den musikalske opbygning i hans vigtigste kompositioner for klaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 5. sep. 2018

Komponisten Frédéric Chopins liv og værker beskrives i denne biografi, der især henvender sig til interesserede i klassisk musik.

Musikformidleren Mogens Wenzel Andreasen har givet sin bog om Frédéric Chopin (1810-1849) undertitlen "klaverets mester". Hermed hentydes til, at Chopin i alle sine kompositioner havde klaveret i centrum, lige som han selv var en mester ved instrumentet. Bogen er i to dele. I den første fortæller han om Chopins opvækst i polske Warszawa, hvor han afslutter sin konservatorieuddannelse i 1829, og året efter rejser han ud i Europa for endelig at slå sig ned i Paris, hvor han, svækket af sygdom, dør i 1849. I bogens anden del gennemgår Wenzel Andreasen den musikalske opbygning af Chopins vigtigste kompositioner, der alle har klaveret som hovedinstrument. Sidst i bogen bringes enkelte uddrag fra Chopins breve.

Mogens Wenzel Andreasen er en engageret fortæller, der med sin store musikhistoriske viden kan sætte Chopins værker ind i en europæisk sammenhæng. Bogens litteraturliste mangler dog henvisninger til nyere danske titler.

På dansk udkom i 2010 DrømmelandetBreve af Eva Marie Jensen, der beskriver Chopin og hans værker i en musikhistorisk sammenhæng, fx også om hans musiks modtagelse i Danmark. Wenzel Andreasen henviser ikke til denne bog i sin litteraturliste, og her finder man heller ikke Chopins Breve, der senest blev udgivet i Danmark i 1998På dansk udkom i 2010 Drømmelandet af Eva Marie Jensen, der beskriver Chopin og hans værker i en musikhistorisk sammenhæng, fx også om hans musiks modtagelse i Danmark. Wenzel Andreasen henviser ikke til denne bog i sin litteraturliste, og her finder man heller ikke Chopins , der senest blev udgivet i Danmark i 1998.