Bøger / faglitteratur / biografier

Frederik 5. : kongen der opgav at herske


Beskrivelse


Biografi over kong Frederik V (1723-1766). Han regerede Danmark fra 1746 til 1766. 1700-tallets enevældige konges største kompetence var hans uduelighed - fordi han vidste han var uduelig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 8. juli 2019

To bøger om henholdsvis Christian den sjette og Frederik den femtes liv og den tid de levede i. Historien er formidlet på en spændende og medrivende måde så alle med interesse i kongehuset eller bredt historisk interesserede kan læse med. Er også oplagte til gymnasieskolen og de ældste klasser i folkeskolen.

Bøgerne om de to konger Christian den sjette og hans søn Frederik den femte indeholder beskrivelser af kongernes barndom, personlighed, regeringstiden og den almene samfundsudvikling. De er illustreret med malerier af kongefamilien m.fl., samt billeder af udvalgte effekter i kongens besiddelse. Det er fx et smykkeskrin, tøj, udstillingsgenstande og lign. Bagerst i bøgerne findes forslag til videre læsning.

Bøgerne er velskrevet og underholdende, i et sprog så alle kan være med. Sammen med teksten giver illustrationerne et billede af kongerne og deres samtid, samt den arkitektoniske stil der var fremherskende på det pågældende tidspunkt. Det er ikke bare en fortælling om kongerne, det er også en fortælling om København og Danmarks udvikling gennem tiden.

Bøgerne indgår i "Kroneserien", der er en række korte bøger om kongehuset og relaterede emner. Serien findes både på dansk og engelsk. Bogen Den brogede oplysning er også interessant for tidsperioden.