Bøger / faglitteratur / biografier

Frederik 6. : regent i en revolutionstid


Beskrivelse


Biografi over kong Frederik VI (1768-1839). Han regerede Danmark fra 1808 til 1839. En historisk periode, hvor stavnsbåndet løstes, og hvor Napoleonskrigene medførte Slaget på Reden i 1801, Københavns bombardement i 1807 og afståelsen af Norge i 1814.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 8. juli 2019

To korte og inspirerende bøger om Christian 7. og Frederik 6, som er velegnede til opgaveskrivning i folkeskolens ældste klasser og til den historisk interesserede, der gerne vil have en introduktion til kongen, dennes hof, liv og samfundsmæssige betydning.

Begge bøger er en kort, kronologisk gennemgang af henholdsvis Christian 7. og Frederik 6. liv, år på tronen, deres dronninger, hoflivet og eftermælet. Christian 7., der var konge af Danmark-Norge fra 1766-1808, mistede forstanden og er i dag uundgåeligt forbundet med sin tyske livlæge J.F. Struensee, der tog magten fra 1770-72. Frederik 6. regerede fra 1808-1839. En historisk periode, hvor stavnsbåndet løstes, og hvor Napoleonskrigene medførte Slaget på Reden i 1801, Københavns bombardement i 1807 og afståelsen af Norge i 1814. Bøgerne er gennemillustrerede med samtidige billeder og fotos af diverse artefakter. Bøgerne indgår i "Kroneserien", en serie af mindre bøger om det danske kongehus udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

Lettilgængelige og velfungerende introduktioner til kongerækken, der foretager nogle skarpe nedslag i periodens skelsættende begivenheder, som kongerne, på godt og ondt, satte deres afgørende fingeraftryk på. Flot illustreret.

En traditionel biografi om Christian 7 er bl.a. Dehn-Nielsens Christian 7 Den "gale konge" beskrives også på uforglemmelig vis af Per Olov Enquist i Livlægens besøg. Om Frederik 6. har vi bl.a. den traditionelle og letlæste biografi, Frederik 6Christian 7.Livlægens besøgFrederik 6.En traditionel biografi om Christian 7 er bl.a. Dehn-Nielsens Christian 7 Den "gale konge" beskrives også på uforglemmelig vis af Per Olov Enquist i . Om Frederik 6. har vi bl.a. den traditionelle og letlæste biografi, Frederik 6En traditionel biografi om Christian 7 er bl.a. Dehn-Nielsens Christian 7 Den "gale konge" beskrives også på uforglemmelig vis af Per Olov Enquist i Livlægens besøg. Om har vi bl.a. den traditionelle og letlæste biografi, Frederik 6.