Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fredriks flyverdragt


Beskrivelse


Når Fredrik tager sin grønne flyverdragt på kan han rejse i tiden. Fredrik bruger sin flyverdragt til at rejse ind i Bibelens univers.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2011

af

af

Merete Trap

d. 16. dec. 2011

Bogen egner sig til religionsundervisning i de mindste skoleklasser, eller i familier hvor man vil formidle det kristne budskab i børnehøjde. Fra 5-9 år.

Fredriks familie flytter i nyt hus og Fredrik er ikke begejstret. Heldigvis har Fredrik en hemmelighed, for når han tager sin grønne flyverdragt på, kan han rejse i tiden. Da de er i gang med at lære om skabelsesberetningen i skolen, bruger han nu flyverdragten til at rejse ind i Bibelens univers, hvor han bl.a. lærer om de 10 bud. På denne måde får han flettet det kristne budskab ind i sin egen moderne hverdag og kommer i balance omkring familiens flytning. Handlingen virker "søgt". Det er de færreste små skoledrenge der vil reflektere så meget over kristendomsundervisningen, og parallellen mellem Bibelens begivenheder og Fredriks liv fungerer ikke. Illustrationerne er holdt i en naivistisk stil med mange detaljer. Bogen er også sat op som et teaterstykke, og der er udgivet en cd med forestillingens sange.

Kan sammenlignes med udgivelserne i serien Bibelstærk fx Det tossede tårn af Peter Mouritzen, hvor disse dog har langt mindre tekst. Desuden har Johannes Møllehave skrevet en del inspirerende bibelhistorier for børn.

En bog der formidler det kristne budskab for børn. Desværre virker historien lidt "søgt" og den bliver aldrig rigtig interessant. Bogen sætter sig mellem to stole, da den i format signalerer billedbog mens tekstmængden signalerer højtlæsning. Skulle jeg formidle det kristne budskab for min 6-årige datter, ville jeg vælge en anden bog.


Kristeligt dagblad

d. 2. dec. 2011

af

af

Kristian Østergaard

d. 2. dec. 2011