Bøger / faglitteratur til børn

Fregatfugl


Beskrivelse


De fem forskellige fregatfulgearter lever alle tæt på ækvator. Deres levevis, redebygning, gode flyveevne og måden at have unger på beskrives.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 8. feb. 2019

"Tæt på-serien" er en ny letlæst serie. Denne bog handler om fregatfugle. Bogen indeholder fakta om emnet. Serien er brugbar i den faglige læsning i indskolingen. For 6-7-årige.

"Fregatfugl" er i "Tæt på-serien", niveau 1. Bogen har 7 opslag/kapitler som fortæller om fregatfuglene. Først fortælles om de forskellige arter. Der findes fem forskellige fregatfugle arter, som alle lever tæt på ækvator. Herefter et kapitel om hvordan fuglene får deres føde, hvordan de fanger fisk, og hvor dygtige de er til at flyve langt. Til sidst fortælles om hvordan de bygger rede, og hvor længe deres unge er i reden. Bagerst er der forslag til mere læsning om fuglene. Bogen har både indholdsfortegnelse og stikordsregister. Bogen har lix 9, lettal 17.

Det er en flot bog med gode farvefotos og forklarende illustrationer. Teksten er god og letlæselig, og den har tillige mange faglige oplysninger og forklaringer.

I bogen De 10 hurtigste dyrMonster truck bliver fregatfuglen også nævnt, I "Tæt på-serien" findes fx Monster truck, som også er en god let fagbogI bogen De 10 hurtigste dyr bliver fregatfuglen også nævnt, I "Tæt på-serien" findes fx , som også er en god let fagbog.